الأربعاء، 14 أبريل 2021

الحواوشي الاسكندراني مقدم من الشيف مجدي الشهيبي

 


مقدم من الشيف مجدي الشهيبي 

المقادير

2 كوب دقيق

1معلقه كبيره خميره فوريه

1معلقه كبيره سكر

ربع كوب زيت

نصف معلقه صغيره ملح

ماء دافئ للعجن

الحشو

لحمه مفرومه فيها نسبة دهن 

 بصل فلفل  وممكن حامي حسب الرغبه

ملح وفلفل اسود والسبع بهارات ورشة قرفه وممكن تضيفوا بهارات حواوشي

طريقه التحضير 

هنفرم البصل في الكبه ونقطع الفلفل ونخلطهم مع اللحمه والتوابل كويس جدا ونسيبهم في التلاجه من ساعه لساعتين عشان الخلطه تتشرب من بعضها

هنجهز العجين هنختبر الخميره الاول ندوبها في مياه دافيه مع معلقة سكر ونغطيهم ونسيبهم خمس دقايق لما تتفاعل وتعمل فوم علي الوش تبقي تمام هننخل الدقيق ونضيف عليه الملح والزيت والخميره ونعجن بالمياه الدافئه بالتدريج لحد لما العجينه تلم هنعجن فيها شويه لحد لما تبقي ناعمه ونحطها في بوله ونغطيها ونسيبها تخمر ويتضاعف حجمها

بعد التخمير هنقسمها ل 4 كور متساويين ودول هيعملوا 2 رغيف متوسط الحجم

هنغطي الكور ونسيبها ترتاح ربع ساعه

وعلي رشة دقيق نبتدي نفرد اول كوره بسمك متوسط متبقاش رفيعه عشان تستحمل الحشو ومتتقطعش وهنفرد اللحمه من غير منوصلها للاطراف ونفرد كوره تانيه ونغطي بيها الحشو ونضغط علي الاطراف كويس عشان متفتحش ونلفها 

هننقل الرغيف علي صينية مدهونة زيت ونسخن الفرن علي درجة حرارة 200 لمدة ربع ساعه في الوقت ده هيكون الرغيف اختمر 

دهان الوش

معلقة لبن مدوب فيها رشة قهوة سريعة الذوبان وعليهم صفار بيضه نقلبهم مع بعض كويس وندهن وش الحواوشي ونرش سمسم وحبة البركه وندخله الفرن علي الشبكه في النص

من تلت لنص ساعه بيكون اخد لون دهبي من تحت واللحمه استوت هنقفل الفرن ونشغل الشوايه تحمر الوش بعدها هنخرجه نرشه ببخاخ المياه ونغطيه بفوطه نضيفه او المونيوم فويل عشان يكون طري

مع تحيات نادي الشيف مجدي الشهيبي لهواه الطبخ



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

بلال صبري يعلن موعد عرض "أوراق التاروت" في يناير المقبل بمشاركة رانيا يوسف وسمية الخشاب ومي سليم

  أكد المنتج بلال صبري أن فيلمه المنتظر "أوراق التاروت" سيُعرض في 10 يناير المقبل، مُشيدًا بأداء طاقم العمل المميز الذي يضم كوكبة ...